Beste missievrienden,

Hopla, daar zijn we weer. De werkgroep missieanimatie van onze Gabrielparochie in Laarne en Wetteren start met de voorbereiding van het missiefeest op zondag 18 augustus 2024 in Scheppers. We zetten nog steeds de traditie verder in de overtuiging dat het werk van onze missionarissen actueel blijft en door velen zeer geapprecieerd wordt. Het is deze appreciatie die ons blijft motiveren. 

Dit jaar zullen we wijlen pater Michel Praet uit Kalken, Franciscaanse missionaris, in de kijker plaatsen. Hij was actief in Congo. Precies in zijn missiegebied willen we een project steunen van zijn Vlaamse confrater minderbroeder Jef Augustijnen. Ook drie andere projecten, waarover later meer info, kunnen op onze steun blijven rekenen.

Zoals ik al altijd schreef blijft het missiefeest, met gezellig en uitgebreid tafelen, een omvangrijke organisatie die uitsluitend steunt op een uitgebreide groep vrijwillige medewerkers. Met die medewerkers staat of valt het missiefeest. De taken van de medewerkers zijn divers (onthaal, op- en afdienen, ober, opruimer……) en lopen van 11 tot rond 14 u. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders interesse en kunnen.

Misschien wil u zich engageren of kent u wel iemand die zich wil engageren? Mocht dat zo zijn dan vragen wij u ons daarvan te verwittigen. Dat kan via een mailtje aan één van de leden van de werkgroep Missieanimatie. Vergeet niet om uw coördinaten te vermelden: naam, adres, telefoonnummer en/of mailadres.

Alvast bedankt om uw interesse en uw onmisbare steun aan onze missionarissen.

Namens de Werkgroep Missieanimatie Wetteren en de missionarissen,

Noël Backx, voorzitter.

Onze medewerkers van de werkgroep missieanimatie:

Noël en Katrien Backx-Vandewalle
Kortewagenstraat 20, Ten-Ede
noel.backx@telenet.be

Martine De Wilde
Duilhoekhoekstraat 1- 11, Ten-Ede
martinedw@skynet.be

Marc en Caroline Van Hoecke-Rottiers
Laarnesteenweg 26A, Overschelde
caroline.rottiers@hotmail.be

Johan De Smet
Mellepontweg 36, Ten-Ede
johan@de-smet.eu

Deken Yvan Stassijns
Markt 18, Wetteren
yvan.stassijns@skynet.be